Tetra Recart® – en klimatsmart förpackning för våtfoder

Tetra Recart® är en kartongbaserad, miljövänlig förpackning vars egenskaper motsvarar en traditionell konservburk. Förpackningen är lätt att öppna och återförsluta. En öppnad förpackning Bozita våtfoder i Tetra Recart® håller minst två dagar om den förvaras i kylskåp. När förpackningen är slut är den enkel att skölja ur, vika ihop och återvinna som pappersförpackning.

Tetra Recart®-förpackningarna är FSC-märkta

FSC (Forest Stewardship Council) garanterar att träfibrerna i förpackningen kommer från ansvarsfullt brukade skogar och andra kontrollerade källor.

FSC säkerställer att det inte fälls mer träd än vad skogen kan reproducera, att djur och växter skyddas och att de anställda har en säker arbetsmiljö och skälig lön. När du köper FSC-märkta varor gör du miljön en tjänst.

Tetra Pak arbetar för att öka andelen FSC-märkt förpackningsmaterial. År 2009 levererade Tetra Pak globalt 2,3 miljarder FSC-märkta förpackningar.

Varför är FSC viktigt?

Dagens konsumenter bryr sig om vilka råvarumaterial som används för att framställa de produkter de köper. FSC-märket anger att producenten tar sitt miljöansvar på allvar, vilket kan leda till att positivt påverka ett inköpsbeslut.

I en värld full av miljömärkningar blir konsumenterna allt mer skeptiska. Det är endast ett fåtal internationella normer som faktiskt väger tungt. FSC är en av dessa. FSC-märkningen talar om att vedråvaran som används för att tillverka kartongmaterial till våra förpackningar kommer från ansvars-fullt skötta skogar och andra kontrollerade källor. Icke märkta råvaror är också kontrollerade, men ännu inte FSC-märkta. Tetra Pak har en global plan för denna utveckling.

Läs mer om Tetra Recart på www.tetrapak.com/se/packaging/tetra-recart.

Svensk naturlig kvalitet

Vill du veta mer om vårt hundfoder?

Till produkterna