Tetra Recart® – klimatsmart förpackning för våtfoder

Gör ett gott val för både katt, hund och klimat. Bozitas naturliga våtfoder serverad i smarta Tetra Recart®, en kartongbaserad miljövänlig förpackning vars egenskaper motsvarar en traditionell konservburk.

  • Svenskt kvalitetsfoder till hund och katt i smart förpackning
  • God för miljön och för din katt eller hund
  • Håller både maten och kylen fräsch
  • Lätt att öppna, återförsluta och återvinna

Förpackningen är lätt att öppna och återförsluta. En öppnad förpackning Bozita våtfoder i Tetra Recart® håller minst två dagar om den förvaras i kylskåp. När förpackningen är slut är den enkel att skölja ur, vika ihop och återvinna som pappersförpackning.

Tetra Recart® förpackningarna är FSC®-märkta

Tetra Recart® är ett bra miljöval. FSC®-märkningen (Forest Stewardship Council®) säkerställer att det inte fälls mer träd än vad skogen kan reproducera, att djur och växter skyddas och att de anställda har en säker arbetsmiljö och skälig lön. Märkningen anger att producenten tar sitt miljöansvar på allvar, och när du köper FSC®-märkta varor gör du miljön en tjänst. Tetra Pak arbetar för att öka andelen FSC®-märkt förpackningsmaterial.

Fem miljösmarta skäl att välja Tetra Recart®

  1. Minskat koldioxidavtryck - sett över förpackningens hela livstid är koldioxidutsläppet 81% lägre* än för en konservburk eller glasförpackning.
  2. Förpackningen som “växer tillbaka” - minst 67% av materialet** i en Tetra Recart®-förpackning kommer från förnybara resurser.
  3. Skogsbruk som tänker framåt - all kartong i förpackningen Tetra Recart® kommer från FSC®-certifierade skogar och andra kontrollerade källor.
  4. Färre lastbilar på vägarna - Tetra Recart® packas och transporteras effektivt tack vare den rektangulära formen och låga vikten.
  5. Ett nytt liv för förpackningar - Tetra Recart® kartongförpackningar kan återvinnas så att de får nytt liv.

Läs mer om Tetra Recart®www.tetrapak.com/se/packaging/tetra-recart.
* Life Cycle Assessment of food packaging, Europe 2017.
**Carton CO2 Calculator certified by the Carbon Trust.

Svensk naturlig kvalitet

Vill du veta mer om vårt hundfoder?

Till produkterna