Möt Bozitas ambassadörer

Bozitas ambassadörer är alla experter inom sina områden och arbetar tätt tillsammans med oss för att hela tiden gör Bozitas produkter och sortiment ännu bättre och starkare. Som dedikerade elitidrottare med många stora segrar bakom och framför sig vet de vad som krävs. För vi vet ju alla att framgång inte beror på tur!

Petter Karlsson

Petter Karlsson - en av Europas bästa slädhundsförare och tvåfaldig vinnare av Finnmarkslöpet

Petters hundar äter Bozita Robur Sensitive Grain Free Reindeer och Bozita Robur Active Performance.

Petter är en av Europas bästa slädhundsförare och är van att köra sina alaskan huskies flera hundra mil genom snårig terräng i bitig kyla. Till vardags bor han i Slussfors i Västerbottens län där han arrangerar hundslädturer och bloggar om sina äventyr.

Petter har redan vunnit Europas tuffaste slädhundstävling, det 120 mil långa Finnmarkslöpet, två gånger. År 2017 vann han även Femundlöpet på rekordtid.

Följ Petter Karlsson i sociala medier

Emelie Wickström

Emelie Wickström tävlar i hundlydnad med sina border collies

Emelies hundar äter Bozita Robur Sensitive Single Protein Salmon & Rice och Bozita Robur Active Performance.

Emelie Wickström tävlar i hundlydnad tillsammans med sina border collies Ki (född 2011) och Sol (född 2018). Hon har fina tävlingsmeriter från både VM och NM - en tredjeplats (lag) och en tolfteplats (individuellt) i VM 2016 och en femteplats (individuellt) i NM 2015.

Att valet av sport skulle falla på just lydnad har inte alltid varit självklart. Det var först när Emelie skaffade Ki och de tillsammans testade på allt från vallning och räddning till agility och sök som de till slut hittade sitt rätta element i lydnad. För Emelie är det glädjen i sporten som bär henne framåt.

Följ Emelie Wickström i sociala medier

Heidi Billkvam

Border collie-uppfödaren Heidi Billkvam är mästare inom hundlydnad och vallning

Heidis hundar äter Bozita Robur Sensitive Single Protein Salmon & Rice, Bozita Robus Mother & Puppy XL, Bozita Robur Light och Bozita Robur Senior.

I Eidsberg i Indre Østfold, Norge föder Heidi upp border collies på sin kennel som går under namnet Kronvallaren. Förutom uppfödning har hon även en kursverksamhet där hon arrangerar läger inom hundvallning och lydnad.

Heidi har många års erfarenhet inom ämnet och är både europeisk och nordisk mästare i lydnad. Hon har även gjort 4 år i landslaget för vallning och varit landslagstränare i lydnad för det svenska landslaget i 2 år.

Följ Heidi Billkvam i sociala medier

Ida Lindgren

Ida Lindgren - mångsysslaren vars hjärta klappar lite extra för rallylydnad

Idas hundar äter Bozita Robur Active Performance och Bozita Robur Sensitive Grain Free Chicken.

Ida är en riktig mångsysslare. Förutom att syssla med rallylydnad bedriver hon uppfödning av engelsk springer spaniel på sin gård utanför Helsingborg under namnet Ziridas kennel och arrangerar hundkurser och instruktörsutbildningar på det framgångsrika hundcentret Vi2 Hundcenter. Hon har också gett ut ett antal hundböcker genom det egna förlaget HUNDra Procent. Som om inte det vore nog har Ida tidigare arbetat med hundsim, drivit hunddagis, hundpensionat och hundtrim.

Idas hjärta klappar lite extra för sporten rallylydnad, vars frammarsch hon följt sedan starten. Idag är hon en av landets främsta domare. Dessutom tävlar hon själv och har ett gäng mästartitlar i bagaget.

Följ Ida Lindgren i sociala medier

Ingrid och Tomas Olofsson

Ingrid och Tomas Olofsson föder upp kleiner münsterländer och vorsteh

Ingrid och Tomas hundar äter Bozita Robur Adult Maintenance, Bozita Robur Active Performance och Bozita Robur Sensitive Grain Free Reindeer.

På Hedinge gård strax utanför Tidaholm i Västergötland föder Ingrid och Tomas upp kleiner münsterländer och vorsteh under namnet Hedängens kennel. Hundarna används som allroundhundar, men är befästa inom jakt på fågel och lydnad. Deras mål med aveln är att tillföra raserna friska och sunda individer med goda jaktegenskaper.

Ingrid och Tomas skaffade sina första avelshundar 2000 och har sedan dess haft flera valpkullar av både kleiner münsterländer och vorsteh. De har även själva behållit avkommor som jagats in och blivit meriterade.

Följ Ingrid och Tomas Olofsson i sociala medier

Kristina Edh

Kristina Edh - mångmeriterad uppfödare av gordonsetter för jakt

Kristinas hundar äter Bozita Robur Mother & Puppy XL, Bozita Robur Sensitive Single Protein Salmon & Rice, Bozita Robur Sensitive Single Protein Lamb & Rice och Bozita Robur Active Perfomance.

I byn Krok i Västjämtland bedriver Kristina sedan 1988 uppfödning av gordonsetter för jakt under kennelnamnet Zettertjärn. Hon har många priser i bagaget och har bland annat vunnit årets uppfödare 19 gånger! Förutom detta har hon även vunnit utmärkelser som

  • NGK:s uppfödarpris,
  • SKK:s bruksuppfödarpris 2 gånger,
  • SKK:s bruksavelspris,
  • Årets gordonsetter 10 gånger,
  • Årets unghund 12 gånger,
  • Fjällpokalen 2009,
  • Fjäll-SM 2011 och
  • Vinterfjällpokalen 2014.

Följ Kristina Edh i sociala medier

Lisa Lindblom

Lisa Lindblom - en friluftsfantast som älskar siberian huskies

Lisas hundar äter Bozita Robur Active Performance.

Lisa och hennes siberian huskies lever halva tiden i Marieby och halva tiden till fjälls. Hon är i grunden utbildad vildmarksguide och friluftsliv är både hennes vardag och jobb. På hösten vandrar hon gärna i skog och på fjäll på jakt efter vilt. På vintern åker hon skidor och under sommarhalvåret, när hundarna mest vilar, spenderas mycket tid i löparskorna.

Lisa är uppvuxen i Åsarna och med familjens grönlandshundar vid sin sida från tidig ålder var valet av längdskidåkning och hundspann enkelt. Från tre veckors ålder användes hennes kroppsvikt som last i hundsläden och sex år senare var Lisa stor nog att åka skidor själv bakom.

Hon tävlade på längdskidor fram till 2005 då hon för första gången provade att tävla med sin dåvarande skidtränare Sören Adills siberian huskies. Sedan dess har hon och hundarna tränat och tävlat ihop och nått stora framgångar. 2008 blev hundarna hennes egna, och sedan dess har det alltid funnits fyrbenta vänner vid hennes sida. Idag delar Lisa livet med Aslak och Tjourri – och ibland en och annan bonushund.

Följ Lisa Lindblom i sociala medier

Marie Israelsson

Marie Israelsson - VM-silvermedaljör i fyrspann och siberian huskie-frälst

Maries hundar äter Bozita Robur Active Performance och Bozita Robur Mother & Puppy.

Marie har tävlat med slädhundar sedan hon var 15 år gammal och är flerfaldig mästare inom sprint- och medeldistans med fyrspann. Hon har stått på prispallen i VM, EM och SM flertalet gånger och senast vintern 2019 tog Marie VM-silver i sprint i tyska Haidmühle. Hon vann sin första tävling, Polarhundsmästerskapet, 1993 och är alltid på jakt efter nya segrar tillsammans med sina siberian huskies.

Marie har varit Bozita Robur-ambassadör i över 10 år och vi är så imponerade av hennes ambition och driv!

Följ Marie Israelsson i sociala medier

Anders Landin

Jakt och jaktprov med stående fågelhundar är Anders Landins passion

Anders hundar äter Bozita Robur Adult Maintenance och Bozita Robur Mother & Puppy XL.

På Landinarnas kennel utanför Trollhättan bedriver Anders kursverksamhet för alla typer av fågelhundar. Där föder han och frun Christine också upp hundar av rasen strävhårig vorsteh, en stående fågelhundras från Tyskland. Han håller även föreläsningar och har gett ut både böcker och filmer i ämnet hur man tränar en fågelhund, från valp till vuxen ålder.

Anders är utbildad vid dåvarande Arméns hundskola där han tränade minhundar och bevakningshundar. Från mitten av 60-talet har han sedan tränat och tävlat med brukshundar, vallhundar och jakthundar. Våren 1989 kom den första vorstehn in i familjen.

Genom åren har Anders rönt stora framgångar på jaktprov och har vid ett flertal tillfällen vunnit Svenska vorstehklubbens riksprov med egenuppfödda hundar.

Följ Anders Landin i sociala medier

Thomas Wassberg och Ulrike Wieser

Thomas Wassberg & Ulrike Wieser - småskaliga vorsteh-uppfödare med intresse för jakt och skidor

Thomas och Ulrikes hundar äter Bozita Robur Sensitive Grain Free Reindeer, Bozita Robur Active Performance och Bozita Robur Mother & Puppy.

På en gård i Åsarna i södra Jämtland bedriver Thomas Wassberg och Ulrike Wieser småskalig uppfödning av vorsteh med en tiklinje som stammar från deras första hund, Raisa. I släkten finns flera jakt- och utställningschampions.

Thomas och Ulrikes kärlek till vorstehs är inte direkt nyfunnen. Tiken Raisa stal deras hjärtan redan 1980 och sedan dess har tanken på ett liv utan hund varit otänkbart och valet av ras självklart.

Tillsammans med sina hundar ägnar Thomas och Ulrike sig allra mest åt jakt, både på egen hand men också i form av guidning. Hundarna får förstås dessutom följa med på en och annan skidtur på fjället med Thomas.

Svensk naturlig kvalitet

Vill du veta mer om vårt hundfoder?

Till produkterna