Så får du din katt att dricka tillräckligt

Katter reglerar inte hur mycket de dricker efter vätskehalten i maten, vilket kan öka risken för urinsten hos katter som enbart äter torrfoder. Men du kan hjälpa din katt att dricka mer med hjälp av några olika knep.

För lite vätska ökar risken för urinsten

Katter reglerar inte sitt vattenintag tillräckligt efter vattenhalten i födan. Detta innebär att katter som enbart äter torrfoder får i sig mindre mängd vatten, vilket i sin tur ökar risken för urinsten.

Hjälp din katt att dricka mer

Du kan faktiskt hjälpa din katt att dricka mer.

Placera vattnet rätt

Undvik till exempel att placera vatten i direkt närhet till matskålen och kattlådan. Katter vill helst inte dricka på samma ställe som de äter eller går på toa. Detta beteende härstammar från det vilda eftersom vatten i närheten av föda och toalett kan vara kontaminerat.

Testa rinnande vatten

Rinnande vatten brukar också vara populärt, så investera gärna i en vattenfontän och erbjud din katt vattenkällor på flera ställen i hemmet. Då ökar du chanserna att katten dricker tillräckligt.

Våtfoder är en bra källa till vätska

Vill du vara helt säker på att din katt får i sig ordentligt med vätska rekommenderar vi att byta till våtfoder som naturligt innehåller en mycket högre mängd vatten. Eller varför inte komplettera ditt torrfoder med våtfoder. Katter brukar uppskatta en varierad meny!

Svensk naturlig kvalitet

Vill du veta mer om vårt hundfoder?

Till produkterna