Protein och stärkelse är viktiga komponenter i en katts diet

Katter är köttätare och behöver mycket protein i sin diet för att må bra. Men det betyder inte att de måste äta bara kött. Stärkelse är en bra kompletterande energikälla som dessutom ger proteinet utrymme att bygga upp och reparera vävnad.

Katter är köttätare

Katter är strikta köttätare och behöver mycket protein i sin diet. För låg halt protein i fodret är direkt farligt för en katt. Dessutom behöver de få i sig den livsnödvändiga aminosyran taurin som i tillräcklig mängd bara hittas i animaliska produkter. Därför är det inte lämpligt att ge en katt en helt vegetarisk kost.

Stärkelse en bra kompletterande energikälla

Däremot betyder det inte att katter måste äta enbart kött. De har en god förmåga att bryta ner väl tillagade kolhydrater, exempelvis stärkelse som är en utmärkt energikälla. Med stärkelse som kompletterande energikälla får proteinet utrymmet att bygga upp och reparera vävnad. 

Bozitas kattfoder innehåller därför höga halter animaliskt protein, kompletterat med goda stärkelsekällor såsom majs, potatis och ris. Det gör fodret lättsmält, smakligt och bra för din katt.

Svensk naturlig kvalitet

Vill du veta mer om vårt hundfoder?

Till produkterna