Fördelarna med att ge katten våtmat varje dag

Vissa kattägare kan dra sig från att ge sin katt våtmat eftersom det kan upplevas kladdigt och besvärligt att en öppnad förpackning måste förvaras kylt. Dock finns det många fördelar med att utfodra katten med just våtmat. Inte minst är det väldigt gott!

Våtmat ger mer vätska

Utfodring med våtmat eller som ett komplement till torrfoder gör att katten får i sig rikliga mängder vatten. Det beror på att de färska animaliska råvarorna naturligt innehåller mycket vätska, samt att vatten är en komponent i den bindande gelén som håller ihop bitarna eller patén.

Att katten får i sig tillräckligt med vätska är nödvändigt för en mängd funktioner i kroppen och det minskar även risken för urinsten. Katter som endast äter torrfoder får ofta i sig för lite vätska vilket leder till en överdrivet koncentrerad urin och därmed ökad risk för bildandet av urinstenar.

Våtmat hjälper katten att hålla rätt vikt

Men det är inte bara ur vätskesynpunkt som våtmat är positivt. Det hjälper även katten att hålla ideal vikt. Torrfoder är en väldigt koncentrerad form av energi och 100 gram torrfoder ger ungefär fyra gånger så mycket energi som 100 gram våtmat. Genom att utfodra med våtmat ger du därför katten en chans att bli ordentligt mätt vid ett lägre energiintag, och katten kommer lättare kunna hålla normal vikt.

Övervikt bland katter är ett stort problem som försämrar katternas livskvalitet och kan leda till en rad allvarliga sjukdomar. Därför måste man som kattägare vara noga med att inte överutfodra samt att ge katten bästa möjliga förutsättningar för ett hälsosamt liv.

Tetra Recart och enportionsförpackningar gör det enkelt

Ett flertal av Bozitas våtmatsmaker kommer i en smart Tetra Recart®-förpackning som är lätt att både öppna och återförsluta. Den håller både maten och ditt kylskåp fräscht. Förpackningen är dessutom miljövänlig och lätt att återvinna.

Numera finns även våtmat i enportionsförpackningar som förenklar både servering och förvaring. De är också behändiga att ta med om du har planer på att resa med din katt.

Unna din katt åtminstone ett mål våtmat om dagen – det är inte bara nyttigt för din katt utan ofta väldigt uppskattat!

Svensk naturlig kvalitet

Vill du veta mer om vårt hundfoder?

Till produkterna