Tips till dig som skaffat kattunge

För en god start på ert nya liv tillsammans, var väl förberedd och ge en massa kärlek så kommer katten att förgylla ditt liv i upp itll 20 år framöver.

Var väl förberedd

En kattunge ska vara minst 12 veckor gammal innan den tas ifrån sin mamma och när det väl är dags för hämtning är det viktigt att flytten sker så smidigt som möjligt. Var väl förberedd och se till att allt nödvändigt är inhandlat i god tid innan katten flyttar in – såsom mat, skålar, kattlåda, klösmöbler, sovplats, transportbur och leksaker.

Börja med samma foder som uppfödaren

Fråga uppfödaren vilken mat kattungen har ätit och börja med samma foder. Vill du byta foder ska det ske successivt så den lilla magen har god tid att anpassa sig.

Överös med kärlek

Det är väldigt viktigt att överösa din kattunge med kärlek när det nu är du som tar över rollen som både mamma och kullsyskon, så se till att ha mycket tid till både kel och lek. Ett beteende att ta noga hänsyn till är när katten spinner och trampar/bäddar på din mage eller i ditt knä, ett beteende som härstammar från digivningen. Du är kattens nya mamma och det är därför viktigt att inte knuffa bort den när beteendet utförs, då kan den känna sig oönskad och det kan ha en negativ påverkan på er relation.

Grattis till din nya familjemedlem önskar vi på Bozita!

Svensk naturlig kvalitet

Vill du veta mer om vårt hundfoder?

Till produkterna