Nutrition & kost

Vad ska hundar äta? Ett bra hundfoder ska vara väl sammansatt och innehålla allt din hund behöver. Protein, fett, mineraler och vitaminer i rätt proportioner. Vad hundar ska äta, och hur mycket, avgörs också av deras ras och storlek, ålder och aktivitetsnivå. Det finns speciella foder som är anpassade för valpar, dräktiga och digivande tikar, unghundar, vuxna hundar och gamla hundar. Hur din hund mår kan också påverka vad hunden ska äta. Kanske har din hund känslig mage eller hud och behöver en anpassad kost? Bland Bozitas hundfoder och hundmat kan du filtrera fram produkter som passar just din hund.

Byta från valpfoder till vuxenfoder

När ska man byta foder till sin hund? När hunden uppnått sin fulla mankhöjd och vikt räknas den som vuxen rent fysiskt och då är det dags att byta från valpfoder till vuxenfoder. Övergången måste göras långsamt för att inte störa hundens matsmältningsapparat.

Hur mycket ska en valp äta och vad är bästa valpfodret?

Hur mycket ska en valp äta? Hur väljer jag bästa valpfodret till min valp? Hur ofta ska valpen äta? Ja, detta är några av de många saker som du behöver tänka på som ny hundägare. En växande hundvalp ska ha ett foder som är anpassat för dess fas i livet, ett bra valpfoder helt enkelt. Då kan du vara säker på att den får i sig allt den behöver, i rätt mängd.

Foder till dräktiga och digivande tikar

Mycket fokus läggs ofta på vad hundvalparna ska äta för att kunna överleva och växa upp till friska hundar. Minst lika viktigt är det att ge rätt foder till en dräktig tik. Som hundägare vill man se till att tiken får rätt utfodring och håller rätt hull inför parning, under dräktigheten och under digivningen. En frisk tik är en förutsättning för friska och sunda valpar. Men vilken mat ska man då ge en dräktig tik?

Svensk naturlig kvalitet

Vill du veta mer om vårt hundfoder?

Till produkterna