Aktivera hunden

Förbättra samspelet med din hund med hjälp av aktiviteter

Vare sig du har tänkt dig att tävla/delta i prov med din hund eller inte är kurser och utbildningar ett bra sätt att arbeta fram ett harmoniskt samspel mellan dig och din hund och hitta aktiviteter som är både fysiskt och mentalt stimulerande. Här följer några aktivitetsidéer och information om var du kan hitta lämpliga kurser.

Reflexer – en billig livförsäkring

Hösten för med sig allt mörkare hundpromenader. Enligt Agria dödas eller skadas minst en hund dagligen i trafiken. Detta hade ofta gått att undvika – bara genom en enkel reflex.

Balansträning med Astrid

Mellanpudeln Astrid bor hos en av våra produktutvecklare här på Bozita. Som valp fick Astrid diagnosen patellaluxation, ett tillstånd där hundens knän hoppar ur led. I Astrids fall var en operation nödvändig. Med hjälp av balans- och koordinationsträning är Astrid idag en frisk hund som älskar skogspromenader.

Att tänka på när du vandrar med hunden

Det finns många olika sätt att vara aktiv med sin hund och ett sätt som har blivit väldigt populärt den senaste tiden är att vandra med sin hund. Det finns många leder runt om i Sverige och man behöver inte åka så lång för att hitta trevliga turer. Men det finns några saker att tänka på innan ni ger er iväg.

Ta med hunden till fjällen! Vad ska man tänka på?

Det närmar sig påskledigt och många packar bilarna fulla med varma kläder och pjäxor. Kanske får även hunden åka med? En fjällsemester tillsammans med din hund bjuder in till många härliga upplevelser. Men det finns ett par saker att ha koll på innan ni beger er mot kallare breddgrader.

Ta med hunden på båten – 4 säkerhetstips

Om en sommar ute på böljan den blå är vad som väntar och du planerar att ta med din hund ombord gäller det att hålla tungan rätt i mun – här finns mycket att ha koll på innan ni ger er av!

Svensk naturlig kvalitet

Vill du veta mer om vårt hundfoder?

Till produkterna