Vanliga frågor och svar

Vi på Bozita får många frågor från våra kunder. Här har vi sammanställt de vanligaste frågorna med svar. Förhoppningsvis finns svaret på din fråga här.

Här hittar du svar på några vanligt förekommande frågor gällande Bozita hund- och kattfoder. Hittar du inte svaret på just din fråga, kontakta oss gärna på info@bozita.se

Var tillverkas Bozitas produkter?

I Vårgårda, i hjärtat av Västergötland tillverkas allt vårt torr- och våtfoder. Med stor kunskap och kärlek till hundar och katter har vi tillverkat foder i Vårgårda sedan 1903.

Var säljs Bozitas produkter?

Bozitas hund- och kattfoder säljs i Zoobutiker och Granngården samt online. Hör gärna av dig om du vill veta vilken butik som säljer Bozitas varumärken och som ligger närmast dig.

Är det enbart svenska råvaror i era produkter?

Bozitas våtfoder för hund som vi nyligen lanserade i såväl konservburk som tetraförpackning är 100% SVENSKT med svenska råvaror, 100% animaliskt protein och spannmålsfritt.  Det är vi mycket stolta över. Vi jobbar aktivt med att använda så stor andel svenska råvaror som möjligt. Det är viktigt för oss. Ibland går det dock inte att få tag på svenska råvaror i de volymer vi köper. Vi köper då från leverantörer som vi har ett långsiktigt samarbete med vars verksamhet vi kontinuerligt stämmer av och kontrollerar. Det kan gälla råvaror som till exempel majs och ris.

Har ni spannmålsfria produkter för katt och hund?

Ja. Bozitas våtfoder för hund är spannmålsfritt. Likaså har vi lanserat två helt spannmålsfria produkter i Robur-serien för hund och en spannmålsfri nyhet i Bozita Feline för katt. - Bozita Robur Grain free Reindeer - Bozita Robur Grain free Chicken (med mindre bitstorlekar för mindre hundar) - Bozita Feline Single protein Grain free chicken

Har ni foder för äldre hundar?

Ja det har vi. Vårt senaste tillskott under Bozita Robur är Bozita Robur Senior, ett foder för vuxna och äldre hundar med normal aktivitetsnivå. I denna produkt finns ett specialkomponerat ledpaket med MSM, Grönläppad mussla, glukosamin och kondroitinsulfat. Vi har även adderat Taurin som kan gynna den äldre hundens hjärtfunktion.

Använder ni färska råvaror i era produkter?

Vi använder både färska eller torkade råvaror i våra produkter. Vi har tex höjt andelen färsk kyckling i hela Robursortimentet då vi vet att det ger bättre smaklighet och smältbarhet. Våra deklarationer är i fallande ordning, vilket betyder att det som står först är också den högsta andelen. I tex Robur är animaliskt protein den största andelen, något vi är mycket stolta över.

Andvändning av antibiotika?

Användandet av antibiotika inom svensk djuruppfödning är strikt reglerat sedan 1986.

Fritt för GMO

Vi använder inte råvaror med GMO i våra produkter.

Vad menar ni med naturliga råvaror?

Med naturlig råvara menar vi att råvaran inte är processad på något sätt som ändrar råvarans naturliga karaktär och innehåll innan den kommer till oss. Råvaran får inte innehålla några onaturliga tillsatser. De råvaror som vi har definierat som naturliga är markerade med en * i innehållsdeklarationen.

Vad menar ni med ”onödiga tillsatser”?

Vi arbetar aktivt med att våra produkter ska vara tillagade på ett så bra sätt som möjligt. Vi tillsätter inga onödiga tillsatser som t ex färgämnen. För att säkerställa hundens behov tillsätter vi de vitaminer och mineraler som krävs för att hunden och katten ska må bra.

Strikt djurskyddslag

Den svenska djurskyddslagen är hårdare än i övriga EU och bland de strängaste i världen.

BSE-fritt?

Sverige är ett av dom första länderna i världen som har klassificerats som BSE-fritt av OIE, World Organisation for Animal Health.

Tillväxthormoner?

Användande av tillväxthormoner i djuruppfödning är förbjudet i Sverige

Har ni vetefria produkter?

Ja, hela Robursortimentet är tex glutenfritt och där vi dessutom lanserat spannmålsfria produkter.
Hela Bozitas våtfodersortiment för katt och hund är vetefritt. I vårt torrfoder för katt är vårt kattungefoder och Bozita grain free vetefritt.

Har ni smakgaranti på era produkter?

Ja det har vi. Våra produkter har en hög smaklighet och vi är säkra på att din hund eller katt skall gilla dem. Skulle det mot förmodan inte falla dem i smaken har vi smakgaranti och du får pengarna tillbaka. Kontakta då din butik där du köpt produkten.

Hur arbetar ni med hållbarhet?

Vi tycker det är viktigt med miljö- och hållbarhetsfrågor. Vår hund- och kattmat ska vara så hållbart producerad som möjligt och göra så litet avtryck på miljön som det bara går. Därför har vi sett till att vårt kök drivs i harmoni med naturen och drivs till 100% av förnybar energi, alla matrester och allt spill blir till biogas, vi använder miljöcertifierade transporter.

 

Svensk naturlig kvalitet

Vill du veta mer om vårt hundfoder?

Läs mer