Lisa Lindblom

Skidor och hundspann från tidig ålder

Lisa Lindblom är uppvuxen i Åsarna och med familjens grönlandshundar vid sin sida från tidig ålder var valet av längdskidåkning och hundspann enkelt. Från tre veckors ålder användes hennes kroppsvikt som last i hundsläden och sex år senare var Lisa stor nog att åka skidor själv bakom.

Lisa tävlade på längdskidor till 2005 då hon för första gången provade att tävla med sin dåvarande skidtränare Sören Adills siberian huskies. Sedan dess har hon och hundarna tränat och tävlat ihop och nått stora framgångar. 2008 blev hundarna hennes egna, och sedan dess har det alltid funnits fyrbenta vänner vid hennes sida. I dag delar Lisa livet med Aslak och Tjourri – och ibland en och annan bonushund.

Friluftsliv som både vardag och jobb

Friluftsliv är våde Lisas vardag och jobb. På vintern åker hon gärna skidor. Utöver hundarna rastar hon flitigt sina topptursskidor. Under sommarhalvåret, när hundarna mest vilar, spenderas mycket tid i löparskorna. När hösten kommer vandrar hon gärna i skog och på fjäll på jakt efter vilt. Önskan om att kunna leva nära naturen märks i både val av livsstil och mat på bordet.

Lisa och hennes hundar lever halva tiden i Marieby, utanför Östersund och halva tiden till fjälls. Lisa är utbildad vildmarksguide med inriktning mot upplevelseturism och har jobbat sex år på STF:s fjällstationer i Jämtlandsfjällen. Sedan slutet av 2013 jobbar hon i Lappland, som platschef på STF Kebnekaise Fjällstation.

Vigslar i fjällmiljö

Utöver sitt vanliga arbete har Lisa också förmånen att vara borgerlig vigselförrättare och har arrangerat vigslar i fjällmiljö sedan 2012. Har du frågor om vigslar i fjällen är du välkommen att höra av dig till Lisa! 

www.lisalindblom.se

  

Lisas hundar äter Bozita Robur Active Performance

Nyheter från våra ambassadörer