Anders Landin

Anders Landin och hans fru Christine som bor utanför Trollhättan i Västra Götaland innehar kennelnamnet Landinarnas och har sedan många år fött upp rasen strävhårig vorsteh.

Anders bedriver kursverksamhet hemma på gården för alla typer av fågelhundar och deltagarna kommer ifrån hela norden för att delta på privatlektioner och kurser. Han håller även uppskattade föreläsningar i både Sverige och Norge och har gett ut både böcker och filmer i ämnet träna valpen och upp till färdig fågelhund.

Han har genom åren haft stora framgångar på jaktprov och har med egen uppfödning vid ett flertal tillfällen vunnit Svenska vorstehklubbens riksprov.

Från mitten av 60-talet har Anders tränat och tävlat med brukshundar, vallhundar och jakthundar. På dåvarande Arméns hundskola utbildades Anders på minhundar och bevakningshundar. Egna hundar genom åren har varit raser som schäfer, bordercollie, tax, basset, beagle och stövare och våren 1989 kom den första vorsteh in i familjen. Stående fågelhundar fastnade Anders för ordentligt och kompletterade så småningom med pointer.

 

Läs mer om det här: http://landins-hund-katt.se/