Anders Landin

Kursverksamhet för fågelhundar

Anders Landin och hans fru Christine bor utanför Trollhättan i Västra Götaland. De innehar kennelnamnet Landinarnas och har sedan många år fött upp rasen strävhårig vorsteh, en stående fågelhund från Tyskland.

>> Läs mer om strävhårig vorsteh hos Svenska Kennelklubben

Hemma på gården bedriver Anders kursverksamhet för alla typer av fågelhundar och deltagarna kommer ifrån hela Norden för att delta i privatlektioner och kurser. Han håller även uppskattade föreläsningar i både Sverige och Norge och har gett ut både böcker och filmer i ämnet, från hur man tränar valpen och upp till färdig fågelhund.

Lång erfarenhet i bagaget

Anders utbildades vid dåvarande Arméns hundskola, då på minhundar och bevakningshundar. Från mitten av 60-talet har han sedan tränat och tävlat med brukshundar, vallhundar och jakthundar. Egna hundar genom åren har varit raser som schäfer, border collie, tax, basset, beagle och stövare. Våren 1989 kom den första vorsteh in i familjen. Anders fastnade då ordentligt för stående fågelhundar och kompletterade så småningom med pointer.

Genom åren har Anders rönt stora framgångar på jaktprov och har med egen uppfödning vid ett flertal tillfällen vunnit Svenska vorstehklubbens riksprov. 

Läs mer om Anders och Landinarnas kennel på deras sajt landins-hund-katt.se.

Nyheter från våra ambassadörer